Gouden Tientje

Alle informatie inclusief schatting waarde, foto's en video van het Gouden Tientje.

Het Gouden Tientje is de enige van de 2 munten uit de gulden tijdperk met een nominale waarde van 10 gulden. De andere is het Zilveren Tientje.

Vanaf 1818 werd de gouden editie in circulatie gebracht met de bedoeling hem ook echt te gebruiken in het dagelijkse verkeer. In 1933 werd de laatste gouden gulden – zoals de officiële benaming luidt – geslagen met de beeltenis van Koningin Wilhelmina erop. 

Wat zijn Gouden Tientjes waard?

Er zijn zeldzame edities die veel duizenden euro’s zouden moeten opleveren, maar de meeste 10 euro munten zijn slechts iets meer waard dan het goud wat erin is verwerkt. Zie Waarde Gouden Tientje.

De webshops waar u online deze Nederlandse gouden munten kunt kopen sturen u ook muntstukken op van verschillende jaartalen omdat de waarde amper boven dat van de goudprijs van dit moment uitkomt.

Kopen voor 254 euro

De onderstaande munt hier afgebeeld heb ik gekocht bij Silvermountain voor 254 euro. Met een goudgehalte van 6,048 gram (21,6 karaat) en de actuele goudprijs van rond de 240 euro zou je daaruit kunnen afleiden dat de verzamelwaarde 14 euro is, maar dat klopt niet helemaal. Het bedrijf moet immers zelf er ook een beetje aan verdienen.

Null

Als je daar rekening mee houdt dan is de Gouden Gulden met Koningin Wilhelmina erop uit 1917 geen stuiver meer waard dan de waarde van het goud dat hierin is verwerkt.

Grootte

Met een diameter van 22,50 mm en een dikte van 1,31 mm is deze bij 0,2 troy ounce (exact 0,1947 ounce) een stuk kleiner als bijvoorbeeld de gouden 1 troy ounce munten zoals de Maple Leaf of de American Eagle. Ook het goudgehalte van 90 % is een stuk minder dan de Maple Leaf die met 99,99% puur goud de zuiverste gouden munt is die er maar te koop is. Zie Video Gouden Tientje En: Meer Foto's Gouden Tientje

Null

Verkopen

Bij de meeste webshops waar u ze kunt kopen kunt u de Gouden Tientje ook ter verkoop aanbieden. Daarnaast kunt u proberen zelf een particulier te vinden die het van u wilt kopen via bijvoorbeeld Marktplaats.nl, maar heel veel meer dan de goudprijs zult u waarschijnlijk niet kunnen incasseren.
Waar goud en Zilver Kopen/Verkopen
 Nieuw:
Update mei: Goudprijs daalt - Particulieren kopen juist goud bij: Hedge funds verlaten de goudmarkt, kleine beleggers grijpen hun kans.Waarom is Goud pas Echt GeldGoud Verkopen/ Volg mij op Facebook / Ik op Google Plus
 

Gouden Tientje kopen?   |   Goedkoop gouden tientjes kopen kan online eenvoudig en snel bij The Silver Mountain.

 

Inkoop Gouden Tientje?  |  Uw gouden tientje kunt u verkopen tegen de huidige goudprijs via de website van Inkoop Edelmetaal.