Zilveren Munt  uit Somaliland - Year of the Tiger

In 2010 had The Republic of Somaliland – een autonome regio binnen Somalië - de onbedwingbare behoefte om een eigen  1 toy ounce zilveren munt uit te geven. Hierop staat een tijger vanwege  de viering van The Year Of The Tiger dat in 2010 op de Chinese kalander stond.

Ook de Australische Muntenhuis heeft zich op de dierenriem uit de Chinese kalander gestort en is inmiddels in 2012 met een 1/2 troy ounce munt gekomen om het jaar van de draak (Year of the Dragon) te vieren.

De munt bestaat uit 99,9% puur zilver, heeft een diameter van 40,6 mm en er staat een nominale waarde van 1000 shillings. De munt is geslagen door het Duitse bedrijf Mayer Mint GmbH Germany, een gerespecteerd bedrijf dat nog meer bijzondere munten op de markt heeft gebracht.

Voorkant

Null

Een brullende tijger met uitgestoken nagels en felle ogen. Erboven de woorden YEAR OF THE TIGER en eronder een lauwerkrans in het midden onderbroken door het Chinese teken dat tijger betekent.

Achterkant

Null

In de buitenste ring is REPUBLIC OF SOMALILAND geslagen met vlak daaronder Arabische tekens. Verder in klein geschreven de woorden “1 oz 999 silver”  “2010” en de nominale waarde van de munt “ 1000 shilling”

In het midden een weegschaal, een opstaande adelaar en daaronder weer 2 elkaar schuddende handen. In de binnenste ring eromheen gedrapeerd een lauwerkrans. Zie ook videobeoordeling.

Ik denk dat er wel iets van een verzamelwaarde aan deze munt t.z.t zal kleven. Als beleggingsmunt is echter de Maple Leaf het meeste geschikt vanwege het zilvergehalte van 99,99% en de grotere bekendheid (inter)nationaal ervan.
 

Zilveren munten kopen?   |   The Silver Mountain verkoopt diverse zilveren beleggingsmunten zoals de Maple Leaf en Philharmoniker. 

 

Zilveren munten verkopen?  |  Voor de hoogste biedprijs kunt u terecht bij Inkoop Edelmetaal – terugkoopgarantie voor 107% van de zilverprijs.

Zilveren Munten - alle meest bekende zilveren munten op een rijtje gezet, meeste munten zijn van 99,99 % puur zilver.

Zilveren Munt Maple Leaf - Alle informatie over de Maple Leaf

Zilveren Munten kopen - adressen waar u zilver en goud kunt kopen in de vorm van munten of als baar.

Zilveren Munt Britannia - Ook de Britten slaan hun eigen zilveren munt in navolging van de Canadezen en de Australiers.

Zilveren Munt American Eagle - De Amerikaanse Silver Eagle, 1 troy ounce puur zilver

Zilveren Tientje - Uit de tijd dat we nog de gulden hadden. Anders dan bovenstaande munten niet puur zilver, maar een zilvergehalte van 72%